vineri, 28 octombrie 2011

Instalare Joomla - Un scurt Ghid folositor

Joomla poate fi folosita pentru orice tip de site: personal, de companie, portal web, comert online, reviste/ziare, comunitate online, galerie de imagini, blog.

Cum se instaleaza?

=>  Exista doua metode: manual, prin FTP sau automat, prin intermediul pachetului Fantastico existent in cpanel-ul contului vostru de pe server.

=>  In cazul instalarii manuale, trebuie mai intai sa va logati pe contul de cpanel si sa creati o baza de date noua si un user pentru baza de date.

=>  Tineti minte aceste informatii, va vor fi de folos in pasii urmatori.

=>  Dezarhivati folderul pe care l-ati descarcat de pe site-ul oficial si apoi urcati fisierele/folderele din interiorul folderului dezarhivat, pe server unde aveti domeniul, cu ajutorul unui client FTP (FileZilla, CuteFTP etc). Dupa ce s-au terminat toate fisierele de copiat pe server, deschideti browserul, tastati adresa catre domeniu si urmati pasii indicati.

=> Ideal este sa setati instalarea de “sample data”, practic populeaza site-ul cu informatii si va va fi usor sa vedeti cum sunt structurate categoriile, sectiunile, meniurile samd.

=> Dupa terminarea instalarii va trebui sa stergeti manual folderul installation de pe server. Dupa ce ati facut acest lucru, veti putea intra pe interfata de administrare a site-ului.

Interfata de administrare

 Nu va speriati, pare complicat, dar nu este deloc! Se administreaza foarte usor. De aici va creati meniurile, categoriile de articole, scrieti articole, uploadati imagini, configurati site-ul.
 Tot prin intermediul ei instalati template-urile, componentele, modulele, pluginurile si limba.

Extensiile (componente, module, pluginuri) sunt acele bucatele de cod (dezvoltate de programatori din lumea intreaga) necesare site-ului. Unele sunt gratis, altele sunt contra cost. Gasiti astfel, in functie de aria de interes, componente pentru stiri, anunturi, turism, rezervari, masini, imobiliare, sondaje samd. Mii de module pentru “infrumusetarea” site-ului sau ca parte a componentelor.

FOARTE  IMPORTANT  -  Cand  vreti  sa  copiati  ceva  sa  folositi  combinatia  CTRL  C  +   CTRL  V.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu