vineri, 28 octombrie 2011

Domenii si hosting

Ce este un domeniu? 

El semnifica numele site-lui tau (care este foarte important , a nu se neglija acest lucru).

Primul lucru de care are nevoie siteul tau este un nume. Acest lucru pare simplu, dar nu este asa deoarece toate numele relevante

Cel mai indicat lucru este sa alegi un nume care cuprinde 2 sau 3 cuvinte relevante si sa folosesti extensiile care sunt disponibile .com, .net, .biz, .org, .info.

De asemenea nu te grabi sa achizitionezi numele inaintea gazduirii deoarece sunt oferte de gazduire care iti ofera domenii gratis incluse in pachetul de gazduire (aceasta chestie este valabila doar la site-uri cu terminatia .info pentru ca daca vrei terminatia .com atunci vei plati in jur de 20 - 30 $).

Subiectul general sau categoria siteului dumneavoastra dicteaza tema sa.

De obicei siteul dumneavoastra este axat doar pe un singur subiect sau categorie. Daca aveti mai multe subiecte sau categorii, va trebui în mod obligatoriu să realizati mai multe websiteuri, cate unul pentru fiecare subiect.

Ar fii indicat să separati continutul pe pagini diferite, in functie de subiectul abordat (fraze, cuvinte cheie) în interiorul siteului dumneavoastra.

Pentru a structura corect un site care ofera diferite produse, servicii, sau alte tipuri de continut, va trebui sa separati continutul sau în pagini diferite.

Site-ul tau trebuie sa fie gazduit de o companie de profil. Sunt foarte multe oferte de profil pe internet dar, trebuie sa fii atent la ceea ce ofera. 

O oferta foarte ieftina poate parea atragatoare, dar pe termen mediu si lung nu este o investitie buna deoarece, daca nu are spatiu nelimitat si viteza nelimitata iti va crea probleme deoarece gazduirea o vei folosi pentru toate siturile tale nu doar pentru unul singur. 

Aceasta fraza este absolut fenomenala:
"Este foarte clar ca ofertele din Romania ofera conditii bune la preturi foarte bune, iar furnizorii de hosting au experienta necesara"

Daca vrei sa ai un hosting bun atunci sa alegi companiile din strainatate pentru ca cele din Romania sunt jalnice si au doar drept de resseler (macar daca s-ar pricepe la servere dar ei sunt praf: - sunt praf rau de tot , sa nu va hostati site-urile la ei).

Poti sa alegi dintre companiile din strainatate care au si experienta mare si conditii foarte bune, dar preturile sunt mai mari.

Companii din strainatate foarte bune sunt:  HOSTGATOR (cu peste 5.000.000 de domenii hostate si seriozitate maxima ) si GODADDY (dar dupa mine este cam scump).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu